dimecres, 30 de desembre del 2009

El 2009 a la Fundación Jóvenes para el Futuro

Canvis en l'estructura de l'entitat, arribada de nous voluntaris, consolidació de projectes... El 2009 ha estat un any ple de reptes per a tota la gent que dia a dia fa possible que els projectes d'educació i desenvolupament de la Fundación Jóvenes para el Futuro segueixin endavant.

Canvis en la direcció. El més important ha estat el canvi de director a l'entitat. La Fundación Jóvenes para el Futuro es va crear ara fa uns 17 anys de la mà de l'Eduardo Hidalgo, que durant tot aquest temps l'ha dirigit i li ha dedicat gairebé 24 hores al dia. Des de fa uns mesos, l'Eduardo ha passat a col·laborar a la Secretaria de Pobles Indígenes, un organisme del govern equatorià que s'encarrega de les polítiques públiques de plurinacionalitat i interculturalitat en el país.

El relleu a la Fundació l'ha pres la Silvia Chapanta que, com a treballadora social des dels inicis de l'entitat, coneix de primera mà la realitat dels nens i nenes, i de les famílies, vinculades a l'escola popular Isabel Vázconez i a l'FJF en general.

Als dos, a la Silvia i a l'Eduardo, els desitgem molta sort!!

El voluntariat a l'FJF. No fa gaire, la Silvia, la nova directora de la Fundació, ens explicava: "Ha sido un tiempo tan chévere en la FJF! En estos meses han colaborado en la fundación 8 voluntarios y hoy sólo quedan dos!!!!" La Silvia estava trista perquè les persones que arriben de voluntàries a l'FJF, a més de tot el que aporten col·laborant a l'escola o a altres projectes, acaben sent amigues; però també estava contenta per tot allò que han aportat i el treball fet en aquest any.

Els projectes durant 2009. Per a la gent de l'FJF, aquest any ha estat difícil perquè han viscut canvis importants com el relleu en la direcció de l'organització. Tot i això, els projectes han seguit ferms: l'escola acull 100 nens i nenes, fa el seguiment de nombroses famílies, contínua donant suport a comunitats indígenes de la zona en temes de capacitació tècnica i ha consolidat el projecte d'acompanyament de joves que viuen al carrer.

El 2009 ha estat per a l'FJF tot un any de treball, esforç i reptes que, segur, continuaran durant 2010. Des de l'associació Tungurahua esperem poder-los acompanyar.