diumenge, 26 de setembre del 2010

El falcó dels Andes es passa per la Fundación Jóvenes para el Futuro

Ja sabeu què fareu la tarda del 7 d'octubre? Us convidem a la presentació d'Halcón de los Andes, el llibre que acaba de publicar la periodista, i companya i sòcia de l'associació Tungurahua, Ana Basanta. L'acte tindrà lloc a l'Ateneu Barcelonès de Barcelona, a les 19:30 hores.

Ara fa tres anys, l'Ana va decidir marxar uns mesos a conèixer iniciatives d'ONG a altres països. El viatge el va iniciar al Perú i la va portar a Colòmbia i l'Equador, on va passar vàries setmanes amb la Fundación Jóvenes para el Futuro. La seva experiència, els projectes en què va participar i tota la gent que es va trobar pel camí apareixen reflectits al seu llibre.

Llegir Halcón de los Andes és una molt bona manera d'apropar-se a la feina que fa la Fundación Jóvenes para el Futuro, que des de Barcelona recolzem. Per a les persones que no heu estat mai, és una oportunitat de saber més de l'escola popular, de posar nom i cognoms als nens i les seves famílies, les mestres i l'equip de treball social. Per a les persones que ja heu estat a Ambato amb la Fundación Jóvenes para el Futuro, és una molt bona manera de recodar vivències i persones estimades.

La reconstrucció d'un poble peruà afectat per un terratrèmol, el dia a dia en un centre d'acollida per a menors sense recursos, l'acompanyament a camperols colombians que reclamen que es respectin els seus drets fonamentals... són altres de les experiències que l'Anna Basanta va viure i a les quals dóna veu a Halcón de los Andes, publicat per Ediciones Libertarias.

Us esperem a la presentació!