dissabte, 4 d’agost del 2012

Resultats del curs 2011-2012

El curs a l'escola de la fundació Jóvenes para el Futuro, a Ambato, va acabar al juny. En total, 110 nens, nenes i adolescents van cursar els nivells de primària i 98 alumnes han passat de curs.

Aquest any l'escola ha acollit 13 nens i nenes que estaven en situació de carrer i uns 40 alumnes amb algun tipus de discapacitat. Pel menjador de l'escola han passat 152 menors, alguns dels quals són nois i noies que no assisteixen a les classes però que reben suport de Jóvenes para el Futuro a través del programa d'atenció a joves en situació de carrer.

Aquí teniu altres resultats de la feina de la fundació Jóvenes para el Futuro durant aquest curs:
  • L'acompanyament als menors que viuen o passen molt de temps al carrer ha estat important i ha donat resultats positius: l'entitat ha atès 223 nens i joves i 131 famílies amb problemes de carrer i ha baixat en un 95% el nombre de nens i adolescents en situació de carrer a la ciutat d'Ambato. Aquesta feina es combina amb tallers de convivència familiar, resolució de conflictes, sexualitat, etc.
  • La casa d'acollida familiar ha estat la llar per a 10 menors aquest 2012, i per a 27 nens, nenes i adolescents durant el 2011. Es tracta d'infants i joves amb problemes d'explotació o abusos sexuals. 
  • L'aula de suport psicopedagògic ha atès 60 nens i nenes amb problemes d'aprenentatge. 
  • Una vintena de joves i adults també han passat per l'escola de la fundació per reprendre els seus estudis o alfabetizar-se. 
Tota aquesta feina no hagués estat possible sense la dedicació dels treballadors i voluntaris de la fundació Jóvenes para el Futuro, les entitats equatorianes que donen suport al projecte i el suport dels socis i donants que participeu a l'associació Tungurahua. Aquests mesos del 2012 l'associació Tungurahua ha fet arribar a l'escola 2.785 euros (uns 3.500 dòlars) que han ajudat a pagar part dels sous dels mestres i treballadors socials.

 Gràcies a tots i totes per fer-ho possible, i bon estiu!